Jankó Sándor díj

Jankó Sándor Díj átadására 2013. június 28-án az Erdőmérnöki Kar Ünnepélyes Diplomaosztó Nyilvános Tanévzáró Kari Tanácsülésén került sor.

A díjat Jankó Péter egykori professzorunk unokája alapította. A díj alapításának célja Jankó Sándor professzor emlékének megőrizése, az Erdőmérnöki Karon, a geomatika, az erdőfeltárás és a vízgazdálkodás területén jó tanulmányi eredményt elért hallgatók jutalmazásával. A kitüntetésre azok pályázhatnak, akik:

mesterszintű vagy osztatlan képzésben, az adott tanulmányi évben fejezik be tanulmányaikat és diplomamunkájukat a Geomatikai, Erdőfeltárási és Vízgazdálkodási Intézetben készítették;

doktorjelöltként az adott tanulmányi évben védték meg a geomatika, vagy erdőfeltárás, vagy a vízgazdálkodás területén készített PhD értekezésüket.

 

A Jankó Sándor Díj Bizottság döntése alapján ebben a tanévben négyen vehették át a díjat:

Brolly Gábor tanársegéd (PhD értekezését a távérzékelés területén készítette)

Primusz Péter tanársegéd (PhD értekezését az erdőfeltárás területén készítette)

Németh Márk okleveles erdőmérnök jelölt (diplomamunkáját a földmérés területén készítette)

Szita Renáta okleveles környezetmérnök (diplomamunkáját a vízgazdálkodás területén készítette)

 

Az Emlékülés programja a meghívónak megfelelően alakult. A rövid előadások Jankó Sándor életéről és munkásságáról, valamint az eltelt közel 100 esztendő fontosabb eredményeiről szóltak a földmérés és távérzékelés, az erdőfeltárás és a vízgazdálkodás területén. A Jankó Sándor Díj nyertesei előadásaiból az említett szakterületek jelenlegi kutatási témáiról is tájékoztatást kaptunk, fókuszálva természetesen azokra az eredményekre, amelyeket a díjazottak értek el.

 

Képek: 1, 2.

Linkek:

Kapcsolódó hírek: