Fiatal erdészeti szakembereknek állás, gyakorlat, képzés

Szerző: FATÁJ-ONLINE

- 2014. április 29., kedd 08:04

Az Erdész Diákok Nemzetközi Egyesülete (IFSA) új facebook csoportot indított, hogy a diákoknak és a végzetteknek segítsen a nemzetközi színtéren állást, gyakorlatot (gyakornokság), képzést találni.

Az Erdész Diákok Nemzetközi Egyesületének(International Forestry Students' Association = IFSA) mintegy 3000 tagja van 73 helyi tagszervezetben, 54 országban. Nonprofit, nem-kormányzati, nem egyházi szervezet, melyet a diákok működtetnek a diákokért.

Az IFSA már több éve működteti facebook csoport oldalát (a csoportnak 6.652 tagja van ma), mellyel kapcsolatban azt tapasztalták, hogy kezdett túltelni erdészetet érintő nemzetközi állás, gyakorlat (gyakornok), képzési lehetőség ajánlatokkal.

 

Mivel az IFSA nagyon sok mindennel foglalkozik, a faecebook csoportján erős az aktivitás, ami miatt elveszhettek, feledésbe merülhettek a fenti ajánlatok. Ezért 2014 januárban az IFSA titkárságok Friesingben (Németország) tartott értekezletén úgy döntöttek, új, önálló facebook csoportot indítanak csak erre: "fiatal erdészeti szakembereknek állás, gyakorlat, képzés", hogy javítsák szolgáltatásukat a diákok és végzettek részére. (A csoportnak a január közepi indulás ellenére ma már 1.370 tagja van.) A címe:https://www.facebook.com/groups/YoungProfessionalsInForestry

 

A csoportban nem csak a csoport-moderátorok, hanem a csoport-tagok is közzétehetnek (posztolhatnak). Célszerű betartani az irányelveket a könnyebb követhetőség és a spam-ek elkerülése érdekében.

Az IFSA már több visszajelzést kapott azoktól, akik hasznát vették e facebook csoport szolgáltatásainak.

Forrás: IUFRO

FATÁJ kiegészítés:

Kedves erdész diákság és frissen végzettek! Csak ajánlani és javasolni tudom a tanulmányi évek közé beszúrt néhány, esetleg több hónapos külföldi gyakornoki ténykedést. Szemléletet, biztosabb nyelvtudást ad, lehetővé teszi a külföldi módszerek és munkakörnyezet belülről megismerését.

Linkek:

Kapcsolódó hírek: