Tanévnyitó - 2014/15

A Nyugat-magyarországi Egyetem Szenátusa és az Erdőmérnöki Kar Tanácsa 2014. szeptember 9-én 14:00 órai kezdettel tartotta ünnepélyes nyilvános tanévnyitó ülését az Egyetem Közgazdaságtudományi Karának aulájában.

Az Egyetem díszvendége Dr. Semjén Zsolt miniszterelnök helyettes volt.

Az ünnepség keretében a Kar dékánja hallgatóvá fogadta a frissen felvetteket és az 50, 60, 65 és 70 éve végzett firmáknak tiszteletdiplomát nyújtott át.

Az Egyetem rektora Prof. Dr. Albert Levente részére átnyújtotta az oklevelet, amely azt tanúsítja, hogy a Szenátus részére oktatói, kutatói és oktatásszervezői munkásságának elismeréseként tiszteletbeli doktori (Doctor Honoris Causa)  címet adományozott.

A Drimmel család a néhai Dr. Henrich Drimmel részére adományozott posztumusz egyetemi díszpolgári címet vette át. Heinrich Drimmel 1956-ban osztrák oktatási miniszterként segítette a menekülő soproni egyetemistákat és egyengette Kanadába jutásukat.

A szokásokhoz híven kiosztásra kerültek a Roller és Grátzer ösztöndíjak. A Köztársasági Ösztöndíjat idén a kormány képviseletében a miniszterelnök helyettes adta át.

A tanévnyitó végeztével már olvasható volt a Kisalföld on-line kiadásában a tudósítás.