Prof. dr. Lakatos Ferenc az Országos Erdő Tanács új elnöke

A földművelésügyi miniszter 2015. tavaszán átalakította az Országos Erdő Tanács tagságát, amely a korábbi 16 helyett (oldalanként 4 fő), azóta 12 fős létszámmal (oldalanként 3 fő) működik. Tagjai a továbbiakban: kormányzati szervek (FM erdészeti, illetve természetvédelmi részlegei, NÉBIH), erdőtulajdonosi, köztestületi és szakmai szervezetek (MEGOSZ, NAK, OEE), tudományos intézetek (MTA, NYME, ERTI) és természetjáró, illetve természetvédelmi civil szervezetek képviselői (MTSz, Pro Silva, WWF).

A gazdálkodói oldalra új szereplőként lépett be a NAK, így a létszámcsökkentés következtében kiesett a FAGOSZ, a Pro Silva átkerült a természetvédelmi oldalra. A tudomány oldalán továbbiakban nem vesz részt az ELTE. A korábbi négy természetvédelmi pozícióból csak a WWF maradt meg, az átkerült Pro Silva és az új szereplő MTSZ mellett.


A tagsági szerkezet átalakulása miatt keddi ülésén az Országos Erdő Tanács új elnököt választott, mely funkciót a mindenkori tanácstagok közül kell betölteni. A Tanács tagjai dr. Lakatos Ferencet, az Erdőmérnöki Kar dékánját választották meg a tisztségre, elfogadva az eddigi elnök, Zambó Péter javaslatát.