Az EMK hallgatók fakitermelő csapata kiváló eredményt ért el az országos versenyen

Budakeszi Szilfa tisztáson rendezték meg 2015. szeptember 25-én a XV. Stihl Országos Fakitermelő Bajnokság döntőjét, melyre az EMK Erdészeti – műszaki és Környezettechnikai Intézet által kiállított hallgatói csapat a soproni regionális versenyen kvalifikálta magát.

Az országos versenyt Bakon Gábor erdőmérnök, az Andreas Stihl Kft. cégvezetője, intézetünk címzetes docense nyitotta meg. Bejelentette, hogy a rendkívüli esős időjárási körülmények, a felázott pálya miatt egy fordulósra redukálják a versenyt. A versenyen a hazai legjobb 41 fakitermelő csapat jelent meg, az ország minden részéről. Karunkat a Czakó Attila, Hosszú Csaba, Kulcsár György, Tima Gábor összetételű hallgatói csapat képviselte.

A Vinkovics Sándor intézeti mérnök által menedzselt csapat, mely felkészítését segítették Szabó György Roth SZKI tanára és Ormos Balázs címzetes egyetemi docens, kiváló eredményt értek el. A fő számban – kombinált darabolás, gallyazás, választékolás, darabolás, hasítás, sarangolás - a 41 csapat közül a 17. helyet szerezték meg. Czakó Attila a szerelés versenyszámban pedig az 5. helyezést érte el!      

Az erdőgazdasági szakemberek elismerésüket fejezték ki és dicsérték karunkat, hogy a napi munkában fakitermelést végző és tréningező csapatokkal versenyezve hallgatóink ilyen kiváló eredményt értek el. Gratulálunk és további sikereket kívánunk!

Szöveg, kép: Ormos Balázs